У Харкові у справі про розтрату на закупівлі ліків проводять обшуки в аптеках і лікарні

12 червня в рамках відкритого три роки тому кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів на закупівлі ліків поліцейські Харкова проводять серію обшуків в аптеках і лікарні міста.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

“У 2017 році за фактом розкрадання бюджетних коштів, виділених на закупівлю лікарських засобів, слідчим було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років “, – розповіли в поліції.

В даний час тривають 20 обшуків на різних об’єктах медичної сфери. Встановлюються особи, які можуть бути причетні до скоєння злочину.

Слідчі дії проводяться слідчим Шевченківського відділу поліції спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 1.

Як повідомляв Харків Times, харків’янка три роки підробляла рецепти і збувала наркоманам таблетки.